dimarts, 18 de maig del 2010

Ja estem a dimarts de nou, i dues companyes més ens esperen per exposar-nos els seu treball sobre un dels llibres recomanats. Aquest cop és el torn de la Paqui i de l’Andrea, i ens presenten dos temes molt importants per tractar, la ràbia i la relaxació, dos punts que encara que a primera vista semblen contradictoris estan més lligats del que semblen.

Aquets dos temes són del llibre “Nens de vidre”, la Paqui i l’Andrea els han agafat dos fragments del llibre enlloc d’un, com la resta de companyes. Penso que ha estat molt bona idea ja que al veure dos fragments diferents, representat els dos conceptes hem pogut relacionar millor els dos ítems amb la situació que viu el protagonista del llibre, el Pau.

Pel que fa a l’activitat, he de dir que m’ha agradat moltíssim, ja que ens han proposat realitzar diferents exercicis de relaxació, aquest constaven de diferents exercicis de respiració i finalment un exercici final, on per parelles i a partir d’un conte ens fèiem un massatge mútuament.

Penso que han estat unes activitat molt encertades i que a totes ens ha agradat molt realitzar-les, encara que a primera hora del matí ha estat una mica dur després seguir amb la classe.

Tot i això, la Patricia ens ha proposat de treballar el joc i les seves possibilitat per ensenyar als alumnes. Hem jugat a diferents jocs, tot i que ja havia jugat en alguns d’ells, com el pistoler i el director d’orquestra, m’ho e passat molt bé i n’he après un altre que mai havia sentit a parlar d’ell també molt divertit.

A partir de treballar amb els jocs els infants aprenen moltes coses encara que aquest no en siguin conscients. Per exemple amb el joc del director d’orquestra, els infants potencien habilitats com la motricitat fina i gruixa, mentre que alhora també aprenen vocabulari, en aquest cas els noms dels instruments.

O pel que fa al pistoler, aprenen els noms dels companys i alhora potencies la motricitat gruixuda, la coordinació, la memòria etc.

Personalment, trobo que el joc és un mètode per ensenyar als alumnes molt positiu i que ens dona moltes possibilitats per treballar molts aspectes que estan inclosos en el currículum d’aquesta etapa.

1 comentari: